Skip to content

Tarina

Vaatelainaamo Vaatepuu tarjoaa mukaansatempaisevan ratkaisun naisten monimuotoisiin pukeutumispulmiin. Meillä naisilla on erilaisia kokemuksia siitä, miksi komeroihimme kertyy vaatteita, mitä käytämme kerran tai kaksi: muotikokeilut, alehöyrähdykset, viimetipassa hankitut juhlamekot, vaihtelunhalu, lukuisat edustustilaisuudet, tilaisuudet, missä pukeutumisetikettinä on jokin muu, kuin missä yleensä viihdymme… Joidenkin muotiyritysten koko toimintaperiaate perustuu kertakäyttöisyyteen, eikä vaatteita tehdäkään kestämään kuin kerran tai kaksi.

 

Vaatepuun missio on saada ihmiset tekemään harkittuja ostopäätöksiä ja panostamaan vaatteiden hankinnassa määrän sijasta laatuun. Vaatepuu haluaa tehdä jokaiselle naiselle mahdollisimman matalan kynnyksen kokeilla miltä laadukas materiaali tuntuu iholla ja miltä viimeisteltyä designia tuntuu kantaa. Autamme ihmisiä löytämään omaan tyyliin ja elämäntilanteeseen sopivat vaatteet mitä kannattaa omistaa ja lainaamme ne loput, mitä käyttäisimme muuten kerran tai kaksi. Opastamme ihmisiä pitämään huolta vaatteista ja korjaamaan niitä tarvittaessa. Murramme järkevään ja vastuulliseen pukeutumiseen liittyviä esteitä.

 

Vaatepuun tarina sai alkunsa vuonna 2013, kun lähdin itse ensimmäistä kertaa kunnolla kyseenalaistamaan omia pukeutumiseen liittyviä kulutustottumuksiani. Odottaessani viimeisimmilläni keskimmäisen lapsemme syntymää, siivosin vaatehuonettamme kriittisellä silmällä. Kauhistuin kun tajusin, että se oli pullollaan pari kertaa käytettyjä vaatteita, millä en tehnyt enää yhtään mitään. Lähdin etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja pukeutumispulmiini ja löysin silloin Helsingissä toimineen Nopsa Vaatelainaamon. Sen jäsenyys avasi minulle aivan uuden maailman. 

 

Tammikuussa 2014 avasin oman yhteisöllisen naisten vaatekaapin Järvenpäähän, syksyllä 2016 toisen Turkuun Forum Kortteliin ekologisen lastenvaatekauppa Punaisen Norsun kanssa yhteistyössä ja syksyllä 2017 ostin Tampereen Luottovaatteen ketjun kolmanneksi helmeksi. Eri toimipisteet mahdollistavat ideologiaan kuuluvan vaatteen mahdollisimman pitkään yhteiskäytössä pitämisen niin, että pystymme samalla tarjoamaa jatkuvia uutuuksia tuotekierron kautta asiakkaillemme. Yhteensä tuotteita on useampi tuhat! Lisäksi Vaatepuuhun on alkanut rakentumaan suunnittelijayhteistyöprojektien kautta vertaansa vailla oleva uniikki iltapukumallisto, joiden luomuksia voi bongailla vaikka punaisilla matoilla – mutta myös sinun päälläsi! Asuja voi tulla sovittelemaan myös Helsinkiin keväästä 2018 alkaen.

 

s-m_web-7Olen nyt neljä vuotta saanut rauhassa ja riskittömästi rakentaa Vaatepuuta osa-aikaisesti. Konsepti on kehittynyt sitä vauhtia, että vuoden 2018 alusta lähden kokopäiväisesti tekemään työtä sen unelman puolesta, että järkevä ja resurssiviisas elämä pukeutumista myöten, on jokaisen suomalaisen arkipäivää.

 

-Soile-Maria

 

 

Keskustellaan Twitterissä ja fiilistellään Instassa: @smlinnemaki
Katso mitä olen saanut aikaiseksi ja missä olen mukana: Linked In