Skip to content

Tarina

Vaatepuun tarina sai alkunsa vuonna 2013, kun minä, tällä hetkellä 36-vuotias kansalaistoiminnan kentällä työskentelevä, ja sieltä perhevapaalla oleva järvenpääläinen perheen äiti, sain tarpeekseni kotona pursuavasta vaatehuoneesta. Päätin viedä valtaosan vaatteista kirpputorille ja hyväntekeväisyyteen. Vaatteita lajitellessani huomasin, että vain muutaman kerran käytetyt vaatteet olivat niin huonossa kunnossa, ettei niistä olisi enää iloa seuraavalle käyttäjälle. Totesin, ettei tässä ole mitään järkeä. Vaatteita myydään niin halvalla, että niitä tulee ostettua ilman todellista tarvetta. Halpa hinta taas mahdollistuu sillä, että tuotannossa tingitään ihmisoikeuksista ympäristönkin kustannuksella. Materiaalit ovat huonolaatuisia. Vaatteita ei kannata korjata, koska niitä ei edes tehdä kestämään. Jotain täytyi tehdä.

 

Muutaman Google-klikkauksen päästä löytyi Helsingissä silloin toiminut Nopsa Vaatelainaamo. Vaatelainaamon jäsenyys avasi minulle aivan uuden maailman. Vaihtoehtoja on olemassa. Tammikuussa 2014 avasin oman vaatelainaamon Järvenpäähän, syksyllä 2016 toisen toimipisteen Turkun Forum Kortteliin ekologisen lastenvaatekauppa Punaisen Norsun kanssa yhteistyössä ja syksyllä 2017 ostin Tampereen Luottovaatteen ketjun kolmanneksi helmeksi. Tällä hetkellä pyöritän osa-aikaisesti tätä palettia, kehittäen ja vieden eteenpäin seuraavalle tasolle parhaiden yhteistyökumppaneiden, opiskelijoiden ja kahden upean työntekijän avulla.

 

s-m_web-7

Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (amk). Tartun intohimolla asioihin, mitkä edistävät ihmisten hyvinvointia, etenkin yhteisöllisyyden ja osallisuuden kautta. Tulen palava palo, yhteistyö ja ratkaisukeskeisyys on minulle ominaista ja näkyy vahvasti tavassani viedä asioita eteenpäin. Tarkastelen asioita aina myös ympäristön näkökulmasta. Muodot, värit ja yllättävät ratkaisut niin pukeutumisessa kuin muussakin ympäristössä inspiroivat minua.

 

Keskustellaan Twitterissä ja fiilistellään Instassa: @smlinnemaki
Katso mitä olen saanut aikaiseksi ja missä olen mukana: Linked In